Valgte Flekkerøy misjonskirke i praksisperioden

Valgte Flekkerøy misjonskirke i praksisperioden

Erlend Abusdals (25) drøm er å bli «surfemisjonær». Men først må han fullføre sisteåret i bachelorstudiet praktisk teologi på Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo.

FLEKKERØY- Foreløpig er planen at jeg flytter tilbake til Kristiansand over sommeren og prøver å få jobb her. Men drømmen er å dra ut som misjonær og bruke surfing som et verktøy inn i misjonen, forteller Erlend Abusdal. 

Den 25 år gamle studenten er oppvokst på Birkeland, men flyttet til Flekkerøy, hvor faren kommer fra, som 16-åring.

Erlend tok først fagbrev som elektriker, men fant fort ut at dette ikke var et yrke han ville bli gammel i.

Surfe-DTS

- Derfor tok jeg noen friår hvor jeg reiste til Australia og tok en surfe-DTS i Perth. Der dro vi på outreach til Sri Lanka og brukte surfebrettene for lettere å komme i kontakt med lokalbefolkningen. Det var andakt på stranda, før vi dro ut og surfet i bølgene, forteller Erlend. 

Etter hvert gikk turen tilbake til Norge igjen, hvor bachelorstudier i praktisk teologi på Fjellhaug Internasjonale Høgskole i hovedstaden var neste stopp. Som en del av sisteåret skal han ha fire ukers praksis i en menighet.

- Hørt mye bra om kirka

- Hvorfor ville du til Flekkerøy misjonskirke? 

- Jeg har vært innom noen ganger tidligere og kjenner en del som går her. Så har jeg hørt mye bra om kirka også. I tillegg var det greit å være i en menighet på Sørlandet med tanke på korona. Og samtidig tenker jeg det er enklere å komme inn i en mindre menighet, svarer Erlend. 

Praksisperioden, som skal vare minst fire uker, blir ganske annerledes enn den ville blitt uten korona.

- Mye å lære

- Det hadde jo selvsagt vært greit å være med normal «drift», men jeg tror det er mye å lære i å måtte finne løsninger på sparket for menighetsarbeidet, der regler og anbefalinger endres fra uke til uke. Så ser jeg jo også hvordan Siri og de andre i menigheten jobber for å holde liv i kirka mens korona pågår. Det er mye å lære av det også, mener praksiseleven. 

I tillegg til å observere hvordan menigheten drives, kommer Erlend også til å involvere seg i barnekirka og ungdomsarbeidet. Blant annet med å holde andakt på Encounter. 

Så treffer du på ham på Solkollen de neste ukene, husk å gi ham et smil og koronavennlig nikk! 😊

Flekkerøy misjonsmenighet
Publiseres med eRedaktør