Vil at alle skal bli sett i menigheten

Vil at alle skal bli sett i menigheten

Kirsti Kleiveland har alltid likt å engasjere seg i barne- og ungdomsarbeid. Men leder hadde hun aldri tenkt å bli.

- Jeg har jobba med mennesker i alle år innen helsetjenesten, og har også likt å engasjere meg med barn og unge både i fotball og tweensarbeid, men å være leder hadde ikke slått meg, forteller Kirsti Kleiveland.

Likevel ble hun innsatt som Flekkerøy misjonskirkes barne- og familielederen på gudstjenesten første søndagen i mars.

- Det var på et møte i høst der Andreas Hide snakka at jeg følte Gud talte til meg. Etter møtet kom ei dame bort til meg, ville legge henda på meg og be for meg. Da fikk jeg det bekreftet: Er stillinga ledig, søker jeg, forteller Kleiveland.

Som sagt, så gjort. Søknadsfristen var ute, men stillinga ledig. Og jobben, den ble Kleivelands.

Mye å sette seg inn i

Rollen som barne- og familieleder innebærer ansvaret for alle aktivitetene for barn under ungdomsskolen, samt familiesamlinger. Både det administrative og det å organisere alle lederne i barnekirka og tweensgruppene.

- Jeg begynte allerede i januar, midt under koronanedstengningen, med utebarnekirke. Det å sette seg inn i alle opplegg for de forskjellige gruppene har også vært en liten utfordring, siden de fleste har vært stengt ned under pandemien, forteller Kleiveland.

- Alle blir sett og finner sin plass

- Hva er drømmene dine for barne- og familiearbeidet i Flekkerøy misjonskirke?

- Jeg ser for meg at vi fortsatt er i vekst med stadig flere medlemmer som kommer til. Flekkerøy misjonskirke er allerede en god plass å være, men målet er å gjøre det til en enda bedre plass der alle blir sett og alle finner sin plass, svarer barne- og familielederen.

- Trenger flere barnekirkeledere

Hun ønsker også å rekruttere de større barna som hjelpere for de yngre, så de får tilhørighet til menigheten.

- Det håper jeg kan gjøre at de føler seg sett og kan brukes i tjeneste og at det blir glad i Jesus, sier Kleiveland og kommer med en oppfordring til slutt:

- Vi trenger flere barnekirkeledere! Med så mange barn som vi har nå, trengs det større team av voksne. Gjerne fire per gruppe! Og du trenger slett ikke ha en pastor i magen for å hjelpe til. Vi har vel så mye behov for voksne som kan være med å holde ro og orden under samlingen eller aktivisere i etterkant. Terskelen er lav!

 

Flekkerøy misjonsmenighet
Publiseres med eRedaktør